Markan chockade på U-serien

  • 5 maj 2017

Ungdomsserien är kul, viktig och ett obligatoriskt arrangemang ungefär vartannat år. Ekonomiskt ses det som ett nollsummespel där det viktiga är att man bidrar till idrotten. Det finns ingen budgetpost i Maritas ark som heter Ungdomsserien.

Måste det vara så undrade några pigga klubbmedlemmar, rusade iväg till Martin Olsson, storhandlade, sprang hem, bakade så ugnarna bågnade, och flyttade ut allt till TC vid Ektorps skola. Nyfikna Gustavsbergare och Skarpnäcksorienterare undrade om dom kommit fel, så här brukar det inte se ut! Summa summarum, ett kassaöverskott på ca femtusen, nöjda föräldrar, nöjda barn och, ta mig sjutton, till och med nöjd personal. Dom såg faktiskt ut att ha roligt!

Varför skriver jag det här då? Jo, av den enkla anledningen och det är summan av alla sådana här goda insatser som gör att vi drar runt vår ekonomi. Vi är ingen rik klubb, vi är inte heller fattiga, men vi har inte råd att vara vidlyftiga och vi måste tänka oss för inför varje sak som kostar pengar. Det är då viktigt att se de enskilda insatser som verkligen gör skillnad. Och grejen är att jag tror alla inblandade lämnade stället med ett leende, det kostade ingen negativ energi.

Nu måste ju såklart både Anna och Annas ugn få vila ett tag, hur roligt det än är så orkar ingen jobba hur mycket som helst, men nästa gång kanske det är några andra i ett annat sammanhang som driver runt en grej som får samma effekt.

Stort tack till tävlingsledare Camilla, hela markapersonalen, banläggare Per, sekretariatschef Jonas, byggchef Björn och alla andra inblandande.