Teknikträning 9 maj

  • 7 maj 2017

Välkommen till teknikträning i ett begränsat men otroligt fint område. Höja blicken och njuta av den fina sikten och sköna terrängen!

PM Teknikträning

09-05-2017

Telegrafberget, Tyresö

 

Samling vid badplatsen vid Trinntorp, Tyresö

Trinntorps Bryggväg, Tyresö

Start från 17:45

Såhär åter du kollektivt för att kolla i tid till start.

 

OBS Anmälan genom att kommentera nyheten, ange SVART eller ORANGE bana!

 

Välkommen till teknikträning i ett begränsat men otroligt fint område. Höja blicken och njuta av den fina sikten och sköna terrängen!

 

Svart bana består av tre olika slingor med tre olika moment.

En slinga är på brunbild, en annan slinga är på blåkarta (och grå) och den tredje  slingan är på en normal karta.

 

Tanken är att först springa de två slingorna med brun/blå bild. Genomför dessa i ett lämpligt tempo som gör att du kan springa med bra flyt och bra kontroll.

På blåbildskartan är noggrann kompassriktning superviktigt. Förenkla genom att springa mot de lite större föremål

På brunbildskartan gäller även här att förenkla, hitta formationer som du kan följa att använda till att förlänga kontrollen.

När du sedan tar dig an slingan på normalkartan, så kan du gärna öka tempot lite om du orkar. Nu gäller det att använda kompassen och förenkla genom att på delar av sträckan endast läsa på de större terrängföremålen. På brun/blå bildskartan var du tvungen att göra detta eftersom det på en del sträckor inte fanns så mycket annat att välja på. Men svårigheten blir nu att du ska själva välja bort alla mindre viktiga terrängföremål på kartan och endast välja ut några större få föremål som du använder.

Detta blir lite enklare att genomföra om du samtidigt öker farten något, dock utan att tappa fokus på tekniken!

 

De tre slingorna är 3,1, 3,5 och 3,4 km, men de kan alla avkortas.

 

OBS: Det finns några mindre kraftledningar i området, men de har på normalkartan tagits bort. Även kraftledningsgatorna har tagits bort, annars skulle området har blivit svårare att utnyttja banlägningsmässigt.

 

Orange bana

Många av sträckorna går ut på att springa på kompassen mot tydliga föremål, som kan användas som sista säkra. Dock ligger många kontrollpunkter vid mindre föremål vilket kräver att du vet precis var du lämnar sista säkra och att du är noggrann med riktingen in mot kontrollen.

Mitt på banan är det en liten slinga med korta sträckor i ett svårt område utan tydliga föremål. Du kan välja att hoppa över dessa kontroller om du vill, men här krävs det noggrann riktning ut från kontrollerna och att du försökar läsa på någon/några detaljer på väg mot nästa kontroll, så du är säker på att du följar rätt riktning.

Banan är ca 4,5 km om du springer hela.

Orange har en helt normal karta inklusive kraftledningar J.

Lycka till!

/Allan