Dubbla segrar i Swedish Leauge!

  • 14 maj 2017

Avgörandena i de bägge seniorelitklasserna vid jaktstartsavslutningen på Swedish Leauge blev märkligt lika. En löpare från Stora Tuna jagades, blev ikapphunnen och ifrånsprungen av en Ravinenlöpare. I bägge fallen stod också toppduon i särklass.

Att Gustav skulle ta in sin minut på Emil Svensk och sedan kunna avgöra var starkt förstås, men inte någon skräll. Att Helena däremot skulle ta in sin dryga minut på dubbla världsmästarinnan Tove Alexandersson och därefter också avgöra ute i skogen, det var mer överraskande. Glädjande såklart för Helena, för Ravinen, men också för den svenska landslagsledningen som definitivt fått ett kvitto på att man förfogar över två riktiga superstärnor på damsidan inför kommande VM.

Lite tyngre gick det för våra herrjuniorer som tappade lite sista dagen. Erik blev sjua, men hade länge häng på tredjeplatsen, medan Axel slutade på femtonde plats. En placering bättre blev det för Hanna H i D20.

För Gustav och Helena väntar nu närmast VM-tester och världscup, medan vi andra håller tillgodo med det som erbjuds på hemmaplan i form och Stockholm City Cup och ett par-tre tävlingshelger i nordligare distrikt.