Teknikträning 30 maj

  • 26 maj 2017

Orienteringsträning vid Mörtsjön är alltid en rolig utmaning

Teknikträning #11: 2017-05-30     

Typ av träning: Tempoväxling för svart bana och ”våga” för orange.

Anmälan: Anmäl dig till träningen genom att kommentera denna nyhet.

Samling: Parkeringen på Hanes väg. Avfart från Ågestavägen cirka 1 km från Ågesta golfbana

START 17:45-18.30

Tränarens tankar: Nu är det snart slut på vårens teknikträningar och då kan man ju tänka sig att ni alla är på topp teknikmässigt och redo för en riktig utmaning. Därför håller vi till på norra delen av Mörtsjökartan och utmanar oss ordentligt.

Syfte: Nu börjar vi faktiskt blicka framåt mot höstens äventyr så idag blir det en tekniktung övning för både orange och svart bana.

Förberedelser: Värm upp lite lagom när du joggar till start. Följ väg och stig och ge dig inte ut på ängarna.  

Genomförande svart bana: Idag är det tempoväxling som gäller. Du får dels en karta med ett antal längre sträckor och dels en sida med tre mindre utsnitt vilka täcker områden kring kontroll 1, 4 och 6 på banan. Du kör långsträckorna så hårt du kan och orkar och sen vänder du på bladet och springer slingor i en mer anpassad fart.

Genomförande orange bana: Här får väl medges att vi snackar mörkorange om det nu finns en sådan färg. Kvällens bana är svår men om du ger dig tid att planera sträckorna så kommer du nog att hitta vägval som passar just din förmåga. Våga titta runt lite och sikta inte enbart efter strecket. Du klarar mer än du tror. Jag räknar med att köra en samling innan runt 18:00 och kan då fånga upp er som kan vilja ha en uppföljare. Kanske en liten gruppresa kan  vara lagom för några av er?

Uppföljning: Häng gärna kvar och snacka lite med kompisarna eller nån som du tror kan hjälpa dig att analysera dagens träning. Fundera på hur du genomförde träningen. Något moment som var klurigt? Kanske kan sporra och motivera till någon extra träningsinsats.

Ha så skoj

Per