Teknikträning 15 aug

  • 12 aug 2017

En ovanlig och fartfylld start på höstens teknikträningar!

Teknikträning: 2017-08-15  

Typ av träning: Löptestbana för svart, prova tävlingsfart för orange. Tag med SI-pinne om du vill ha tid på delsträckor!

Anmälan: Anmäl dig till träningen genom att kommentera denna nyhet, alla har samma bana.

Samling: Äventyrsbanans södra del. Man kan parkera vid trädgårdshandeln (p-avgift) eller ta buss 401 till Tenntorp. Kom gärna 17.45, det är en bit att jogga till start.

START 18:00-18.30, tag med SI-pinne

Tränarens tankar

Syfte: Att ta reda på var dina styrkor och förbättringspotentialer som löpare finns. Vi testar hur stark du är i olika terrängtyper, uppför, nerför, i skog, på stig, osv, så att du vet var du ska lägga krutet i träningen under hästen! Och du får ett hårt träningspass, såklart!

Förberedelse: Värm upp ordentligt, som inför en tävling, det kan man göra på väg till start..

Genomförande, svart: Spring banan med tävlingsinsats, och försök ha en så bra tid totalt som möjligt. Orienteringsmomentet är ganska lätt, så det bör inte sakta ner löpfarten så mycket. Vägvalen är bestämda på förhand, följ linjen mellan kontrollerna (på stig ibland, i skog ibland, i mosse, osv).

Genomförande, orange: Spring banan med tävlingsinsats, och försök ha en så bra tid totalt som möjligt. Vägvalen är bestämda på förhand, följ linjen mellan kontrollerna (på stig ibland, i skog ibland, i mosse, osv). Några kontroller är lite svårare än andra, men försök hålla tävlingsfart hela vägen.

Glöm inte SI-pinnen!