Teknikträning 5 sept

  • 3 sep 2017

Långsträckor, fart och flyt i Visättra. Träning på banor med tydlig långdistanskaraktär.

Teknikträning 2017-09-05    

Typ av träning: Långsträckor, fart och flyt. Svart bana är 8,5 km men den går att korta som man vill ner till cirka 4 km och Orange bana är 4,3 km och även den går att korta men då blir den väldigt kort. Båda banorna har tydlig långdistanskaraktär.

Samling: Första parkeringen vid Visättrahallen i Flemmingsberg. Följ Huddingevägen till Flemingsberg och sväng vänster mot Visättra. Start 18.00-18.30 (blir mörkt ca 20)

Kom ihåg att anmäla dig genom att kommentera denna nyhet och kom även ihåg att ange vilken bana du vill springa.

Syfte: Syftet med kvällens träning är att öva förmågan att hitta fina stråk och ledstänger på långsträckor. I detta ligger även fokus på att hålla blicken högt och att hela tiden söka av terrängen efter mer lättlöpta stråk i rätt riktning.

Förberedelser: Det är cirka 1 km till start så värm upp för att inte få mjölksyra direkt. Då fokus ligger på jobbet i skogen är det helt OK att läsa kartan på vägen till start och försöka planera några fina vägval.

Genomförande: Övningen genomförs i god fart med högt fokus samt med ett leende på läpparna. Viktigt att tänka på är att hålla blicken högt och att försöka se så långt framåt som möjligt. Genom att samtidigt hålla koll på kompassen kan du hålla din tänkta riktning och inte svaja för mycket kring det tänkta vägvalet. Det viktigaste är inte att du väljer det absolut snabbaste vägvalet utan snarare på att du genomför ditt vägval precis som du tänkt dig. Stopp för att kolla riktning ska minimeras eller helst undvikas helt.

Uppföljning: Passa på att hänga kvar och socialisera lite och ha lite allmänt trevligt.

 

Lycka till/Per