Teknikträning 26 sept

  • 23 sep 2017

PM Teknikträning

26-09-2017

Samskolan, Saltis 

Samling vid parkeringen vid Samskolan i Saltsjöbaden.

Start från 17:30. Det blir tidigt mörkt!!

OBS Anmälan genom att kommentera nyheten! 

OBS OBS! Träningsvärden kommer inte att befinna sig på parkeringsplatsen utan vid start/mål i skogen, se kartan nedan!!!!!

Eftersom det blir tidigt mörkt kör vi en träning med korta slingor. Tanken är att du ska genomföra varje slinga i något när tävlingsfart och sedan hålla 1-2 min paus innan du ger dig ut på nästa slinga.

En typ OL-intervall alltså!

Slingorna är gafflade och går i samma stråk, så förhoppningsvis blir det även en stafett-känsla där du ser andra löpare i skogen, en bra träning inför 25-Manna.

Eftersom slingorna går i någorlunda samma stråk, kommer du att känna igen dig i vissa områden, men akta så farten inte blir för hög när man tror man bara ska åt samma håll som förre gången…..håll kartkontakten och ett vaket öga på kompassen!

Relativt korta sträckor, många riktningsändringer och hög fart är en svår kombination att behärska, som kräver ditt fulla fokus. Den goda sikten gör det lite enklare.

Du springer så många slingor du orkar/hinner med, du kan springa dem i valfri ordning.

Slingorna är mellan 0,7 och 1,1 km. Springer du alla 7 slingor ger det 6,9 km

Orange har samma slingor som svart, dvs en bra utmaning teknisk! Du kan gärna bortse från det med tävlingsfart och istället helt och hållet fokusera på att gå rätt. Med korta sträckor är utgångsriktningen avgörande!

Lycka till!  /Allan