Teknikträning 27 mars

  • 24 mar 2018

Sommartid innebär teknikträning i ljus med en riktig njutarinledning... Anmäl dig innan måndag!

PM Teknikträning

27-03-2018

Kvarnängsvägen, Flemingsberg

Samling vid parkeringen vid Visättrahallen, Kvarnängsvägen 10 i Huddinge.

SL: Pendeltåg mot Södertälje (17.08, 17.23, 17.38 el. 17.53 fr Sthlm Södra) till Flemingsberg, sedan buss 704 mot Björnkulla.

Start från 17:30 – 18:30. Samling för ungdomer 17:35.

OBS Anmälan genom att kommentera nyheten, ange SVART eller ORANGE bana!

Anmälan senast söndag kväll!

Dagens bana går i två markant olika terrängavsnitt, varför du också ställs mot två olika uppgifter.

Första delen går i härlig, öppen och relativ flack Stockholmsterräng, där du kan ligga nära strecket och hitta ett bra flyt. Här gäller det om att ha koll på riktningen och att lyfta blicken. Försöka ha en bra framförhållning genom att förenkla kurvbilden, så du hela tiden vet vad som ska komma. Bocka eventuellt av mindre detaljer som du passerar/ser i terrängen. På denna del av banan kan du försöka att ligga så nära strecket som möjligt. En riktig njutarinledning på övningen!

På den andra del av banan, skiftar terrängen karaktär. Skarpa höjdformationer, tunga backar och därtill grönområden, gör att lira längs strecket inte alls är det bästa valet. Här gäller det att ha en plan eller ett vägval klart innan du beger dig iväg. Sedan gäller det att hitta rätt stråk på sträcket, vilket troligen innebär en del riktningsförändringar. Ha fokus på att ha en plan och på hur du genomför denna. Undvika att fastna på en brant eller grönområde, det gäller om hela tiden att ha koll på vart du är och vilken riktning du har, så du kan styra i rätt stråk. När du väl är i rätt stråk, går det oftast rätt enkelt att springa i t ex en djup ravin, eller längs en stor brant, men se upp igen när du ska byta stråk/riktning.

Orange har en bana som inbjuder till att gena eller faktisk att springa rakt på mot tydliga uppfång antingen framför eller bakom kontrollen. Utmana dig själva genom att försöka att springa så mycket rakt på och samtidigt förenkla kontrolltagningen genom att styra mot tydliga uppfång.

För de mindre vana, så är det möjligt på nästan alla sträckor att välja ett lättare runt-vägval.

Karta i 1:10.000

Svart bana har utan stigar.

Svart bana 7,2 km, kan t ex kortas av från kontroll 3 till 6, blir då 5,8 km.

Orange bana är 3,9 km.

Det är en bit att springa till starten, under tiden kan du påminna dig om vad du ska fokusera på under dagens träning!

 

Lycka till!

/Allan