Teknikträning 22 maj

  • 20 maj 2018

Terrängen består av typisk skärgårdsskog, där enorm fina höjder med kala hällar, där man nästan kan föreställa sig hur familjen Hedenhös satt och grillade. Sten och Flisa sprang runt i vattenbrynet och kastade sten...

Samling Värmdövallen, Hemmesta

SL: Buss 436 fr Slussen 17.21 (exempel, fler bussar finns!)

Start 1745-1830

Träningsvärd Johan Hörnfeldt/Hannes Svahn

Anmäl genom att kommentera antingen svart eller orange bana.

Övning

Terrängen består av typisk skärgårdsskog, där enorm fina höjder med kala hällar, där man nästan kan föreställa sig hur familjen Hedenhös satt och grillade, medan Sten och Flisa sprang runt i vattenbrynet och kastade sten i vattnet, varvas med rätt så bökig terräng där både sikten och detaljrikedomen är betydligt mindre.

Banan varvar långa sträckor med korta. Försök på de längre sträckorna att få till ett bra flyt och inte låta terrängen göra att du går i stå eller blir passiv. Håll blicken högt, och grovorientera mot dina tydliga hållpunkter. Våga gärna släppa kartkontakten, men har alltid kontroll på riktningen.

På de kortare sträckor är tanken att du väldigt tydligt byter teknik. Ha fokus på utgångsriktningen från kontrollen och lägg större vikt på att läsa detaljer längs vägen som bekräftar att du är på rätt väg.

Banan kan kortas av på flertal ställen. Men den finaste terrängen är längst bort, så spring gärna lite längre än du brukar...

Orange har samma typ av övning.

 

Lycka till!