Ravinen har varit på StOFs sommarläger

  • 29 maj 2018

image: Ravinen har varit på StOFs sommarläger

Under helgen så har Ravinen deltagit med 16 ungdomar och 12 medföljande föräldrar på StOFs årliga sommarläger.

Med ett så fantastiskt högsommarväder och fint ordnat arrangemang av Tumba-Mälarhöjden, så är det nästan inte möjligt att ha annat än glada minnen från helgen. Vi tar det från början. Platsen var Flottsbro friluftsområde och lägret inleddes med fredagens UP-tävling. Efter en del huvudbry och diskussioner om huruvida man ska dra eller skjuta tältpinnarna genom duken så hade Ravinens något ovana tältare rest tio mindre tält på det tilldelade området. Framåt halvelva tiden sänkte sig tystnaden över Flottsbro och vi vaknade utvilade i varierande grad till en lördag full av orienteringsträning, tävlingar, bad och gemensamma lekar.

Lördagens stora begivenhet var eftermiddagens äventyrsstafett som, förutom imponerande dryga 300 deltagare, bjöd på många överraskningar – sönderklippta kartor, race på luftmadrasser tvärs över badplatsen, kartor som uppenbarligen inte tålde vatten, kluringar vid kontroller och förstås en kontroll högst upp på Flottsbrobacken. Ravinen kämpade på med två unga lag, övervann alla hinder och tog sig i mål lägligt nära badbryggorna för att direkt kunna hoppa i!

Söndagen fortsatte i samma anda, även om antalet tält hade glesats ut något och lägret avslutades till lunch efter ytterligare en stafett.

Det är otroligt roligt att se hur barn som inte har pratat så mycket med varandra på träningarna under våren plötsligt hittar varandra, skrattar tillsammans, får med andra barn och söker upp varandra för att gå och bada och hitta på egna lekar. Att få så mycket tid tillsammans är en lyx som vi inte har i samband med torsdagsträningarna. Hoppas att ännu fler barn och föräldrar hittar till den här typen av aktiviteter. Vi har exempelvis Ravinens eget sommarläger för 7 – 12-åringar, preliminärt 18 augusti. Håll utkik efter information från klubbens ungdomstränare för mer information!