Teknikträning 5 juni

  • 3 jun 2018

Glöm inte badkläder. Vi ska till Alby friluftsgård!

PM Teknikträning

5 juni  2018

Alby Friluftsgård

Samling parkeringen vid Alby Friluftsgård, Alby Skogsväg, Tyresö.

SL-buss 873 går från Gullmarsplan 17.00 och 17.10

Start från 17:45 – 18:30. Samling för ungdomer 17:50.

Träningsvärd: Hanna Hänström

OBS Anmälan genom att kommentera nyheten, SVART eller ORANGE  bana!

Anmälan senast söndag kväll!

Alby friluftsområde är välbesökt och därmed finns det massor av stigar och spår i området. De flesta är med på kartan, men många mindre är inte det. För att underlätta för svart bana har alla stigar plockats bort från kartan. För orange del blir ett av kvällens moment att ha koll på att man springer på rätt stig och att orientera efter det som är bredvid stigarna.

-och du: Ta med badkläder!

 

Svart bana:

Även denna kväll består banan av olika moment.

Korta sträckor med riktningsändringar

K 2-14 består av korta sträckor med en hel del riktningsändringar. Håll som vanligt extra koll på utgångsriktningen från kontrollen!

Kompassövning

Det finns några sträckor med blind karta, där du får öva i att hålla riktningen mha kompassen. 

På den ena av dessa sträckor (21-22) kan du istället springa via en korridor. Välj själv.

Valfritt

Mellan k 15 och k 21 finns 5 kontroller som du kan besöka i valfri ordning. Se till att du har en plan redan när du kommer till k 15. Här handlar det alltså om att läsa fram på banan, vilket du har en bra möjlighet för på kompass-sträckan precis innan.

K 23-29 består av något längre sträckor (nåja, allt är relativt…J), men med lite luriga kontrollpunkter. Här gäller det att få ett bra flyt på sträckorna och förenkla, så du inte fastnar i alla detaljer, samtidigt som du måste ha en bra plan för hur du ska ta kontrollen. Fokus på sista säkra mao.

Slutet

Avslutningen av banan innehåller kortsträckor som i början.

 

Orange

Orange bana har en normal bana och karta med undantag av två sträckor med blank karta, där det gäller att förlita sig enbart på kompassen.

Med alla stigar och spår i området, så gäller at hela tiden att ha koll på att du springer på eller passerar rätt stig. Ha därför bra koll på riktningen och ha även koll på hur det ska se ut runt stigen. Det gäller att inte enbart förlita sig på stigen, men att använda de terrängformationer som är runt omkring också.

Många av kontrollpunkterna är lite lurigare och kräver att du har koll på kurvbilden, för att spika kontrollen. Samma moment som vi tränar på torsdagarna just nu.

Med alla stigar i området går det på flera sträckor att köra stig runt, men utmana gärna dig själv och spring mera rakt på och orientera efter höjdformationerna.

 

Kartan är i 1:10.000.

Svart bana ca 9 km (kan enkelt avkortas på flera ställen)

Orange bana ca 5,6 km (3,6 km utan loopen i början)

 

Lycka till/Allan