Teknikträning 12 juni

  • 10 jun 2018

Denna gång håller vi till i Paradiset! Orientering när det är som bäst alltså. Denna kväll är det näst sista Ravinen-teknikträningen innan sommaruppehållet.

PM Teknikträning

12 juni 2018

Öranvägen, Paradiset

Samling parkeringen på Öranvägen.

SL, tre exempel: Buss 810 fr Gullmarsplan till Vallavägen (16.42/17.40), byte till buss 865 till Lissma skola (17.23/18.20), promenad 1,5 km. Pendeltåg fr Årstaberg 17.26, byte till buss 865 i Flemingsberg (17.49 mot Handen) till Lissma skola (18.07), promenad 1,5 km.

Start från 17:45 – 18:30. Samling för ungdomer 17:50.

Träningsvärd: Viktoria och Stefan

OBS Anmälan genom att kommentera nyheten, SVART eller ORANGE bana!

Anmälan senast söndag kväll! 

Denna gång håller vi till i Paradiset! – och då gäller det att njuta!

Förra veckan innehöll banan en rad momenter, men denna kvällen är det rätt så enkelt. Det finns egentligen bara ett moment.

Mestadels längre sträckor där du kan ligga ganska nära strecket och grovorientera.

Sikten är fantastisk god och det finns relativt många större terrängföremål som du kan använda för att förenkla orienteringen.

Men in mot flera av kontrollerna är det nödvändigt att du ändrar teknik och istället aktivt läser på detaljerna och är väldigt noggrann med riktningen så du spikar kontrollen.

Försöka att vara väldigt medveten om och tydlig med när du byter teknik.

Orange bana har sträckor där du måste gena mot större uppfång. Dessutom måste du ha koll på kurvbilden för att spika kontrollerna. I den här terrängen är det oftast jättebra sikt, så lyft blicken och orientera efter de stora terrängföremålen. In mot kontrollerna gäller det att vara noggrann med riktningen. Ha även koll på exakt var du är när du lämnar ett tydligt föremål (stor höjd, mosse) för att gå in mot kontrollen.

Slutligen – glöm inte att njuta! Det här är fantastisk fin terräng, titta er omkring inte bara för att orientera, men också för att njuta av den fina naturenJ

Lycka till/Allan