Teknikträning 21 aug

  • 19 aug 2018

Rudan; ett klassiskt område, men alltid utmanande. Ikväll med chans på ekologiska sensationer och byte av kartskala!

Samling parkeringen vid Haninges klubbstuga, Rudanvägen 37, Jordbro.

SL: Buss 810 till Tuvvägen från Gullmarsplan 17.00, 17.06, 17.12 bl.a. eller pendeltåg till Handen.

Start från 17:45 – 18:30. Samling för ungdomer 17:50.

Träningsvärd: Camilla Engel

OBS Anmälan genom att kommentera nyheten, SVART eller ORANGE bana!

Anmälan senast söndag kväll!

 

Tisdagsträning från Rudan, ett klassiskt område, men alltid utmanande!

Idag ska varje löpare ha med sig två kartor. Den ena kartan i 1:10.000 del består av något längre vägvalssträckor. Vid vissa av kontrollerna ska man byta karta och fortsätta på en 1:4.000 del karta med fin-orientering.

En klassisk lång/kort övning, men lite mer extrem pga bytet av karta och skala.

På långsträckorna gäller det att hitta bra stråk, ha en bra framförhållning och få till ett bra flyt. Denna terräng kan man annars lätt ”fastna i” pga av alla branta backar. På de längre sträckor kan du även hålla god fart samtidigt som du läser in nästa sträckas vägval.

På vissa kontroller ska du byta till 4.000 dels kartan. Du har nu flera kontroller med mycket riktningsändring och korta avstånd. Terrängen är bitvis extremt detaljerad, så även om det är 4.000 del finns det många detaljer att läsa på. Försöka att närläsa kartan, brodera dig fram genom detaljerna och försök att spika kontrollerna. Givetvis behöver du använda kompassen noggrant för att få en rätt utgångsriktning från kontrollen. På 4.000-delen kan du gärna jogga eller ta det väldigt lugnt. På 4.000-dels kartan har stigarna tagits bort.

Orange har samma upplägg som svart, förutom att stigarna är med på kartan på 4.000-dels kartan.

 

För svart gäller det att byta karta vid kontroll 3, 4 och 5.

För orange gäller det att byta karta vid kontroll 1, 3 och 4.

 

Banorna är ca 4,7 och 7,5 km, men kan kortas av.

 

 

BREAKING NEWS / TILLÄGG TILL PM

Jag har just blivit uppringd av den lokala kommunekologen. Det visar sig att man sensationellt nog har påträffat en underart av en plattnosat flädermössliknande vattensork som man annars hade trott var utrotat sedan 150 år. Den är extremt svår att upptäcka eftersom den lever under jorden och endast kommer fram vid fullmåne, men man tror sig nu ha hittat spår efter den på ett flertal ställen i skogen runt Rudan. Tyvärr påverkar detta dagens banor och det har varit nödvändigt att lägga till ett antal förbjudna områden. Vänligen respektera dessa! Kommunekologen ska se till att dessa kommer markeras ut snarast, men kan inte lova att detta sker innan tisdag. Eftersom detta fynd endast kan beskrivas som en ekobiologisk sensation, har ni säkert redan hört om detta via diverse medier.

 

 

Lycka till/Allan