Teknikträning 28 aug

  • 25 aug 2018

Träna på långsträckor, på att hålla både fart och riktning.

PM Teknikträning

28 aug  2018

Ågesta

Samling parkeringen vid Ågestaverket Vidjavägen 16, Farsta.

SL: T-bana från Gullmarsplan 17.18 till Farsta strand, sen buss 833 mot Vidja 17.39, kliv av vid Ågesta Värmeverk 17.54

Start från 17:45 – 18:30. Samling för ungdomer 17:50.

Träningsvärd: Annie och Frida Forsberg

 

OBS Anmälan genom att kommentera nyheten, SVART eller ORANGE  bana!

Anmälan senast söndag kväll!

 

Den här gången håller vi till på den södra delen av Ågestakartan.

Svart bana har en karta med nästan enbart kurvbilden. Övningen består av ett antal längre sträckor som bryts av med korta sträckor.

Tanken är att du på de längre sträckor kan jobba med grovorienteringen, läsa på de stora föremålen och hitta ett bra flyt framåt i terrängen. Kontrollerna som avslutar de längre sträckorna är relativt enkla, varvid du borde kunna hålla ett bra flyt och fart ändå in till kontrollen.

Kortsträckorna är lagda i relativ detaljfattiga stråk. Det betdyer att det blir ännu viktigare att ha koll på riktningnen, eftersom du inte kan korrigera mha kartdetaljer på vägen. Ta det garna lugnt på kortsträkorna, och kör gärna övningen som o-intervall.

Orange bana består mestadels av långsträckor. Här gäller det att hela tiden orientera långt fram, inte störas av detaljer på kartan, utan läsa endast på de stora föremålen. Använda kompassen flitigt för att säkra riktningen. Försöka att hitta ett flyt framåt i skogen, så du inte blir stående och läsa på kartan för ofta mitt på sträckorna. Kontrollpukterna är lite enklare än de brukar vara på tisdagar.

Svart är 8,6 km och orange är 5,3 km, men båda kan kortas av på flera ställen.

 

Lycka till/Allan