Gustav Guldslukare

  • 15 sep 2018

På medeldistans-SM utanför Jönköping fortsatte Gustav sin fenomenala segerrad. Denna går flankerad av två fina femteplatser!

Gustav har en höstform som gör honom i det närmaste ostoppbar. På medeldistans-SM blev det ny seger och återigen med en i sammanhangen tämligen god marginal. En besviken Ruslan fick se sig ikappsprungen med fyra minuter efter en bom i mitten av loppet, ändå blev han 13:e. Gustav har nu på tre helger tre tunga segrar, världscuptävling, klassiska SM och medeldistans-SM!

En annan som verkligen hittat formen till SM är Erik som återigen tog en fin SM-placering genom att bli femma. Efter en vår och sommar där det gått lite segt har det nu verkligen lossnat och platsen i juniorlandslaget till nästa år känns given. Axel hade en lite tyngre dag i skogen, men lär vara revanschsugen.

Om det är någon man skulle kunna ha sagt "det går fler tåg" till så var det till Amanda efter USM där en bästa tid tid radion förvandlades till besvikelse i mål. Att unga fröken Granqvist skulle lyckas i de stora sammanhangen förr eller senare var bara en tidsfråga. Jag hade bara inte förstått att nästa tåg skulle gå nästan direkt. Två veckor senare femma i D18-klassen på medeldistans-SM! Om tre år springer Amanda fortfarande i denna klass...

Nu i morgon söndag är det dags för stafetten med flera riktigt intressanta Ravinenlag. Stafetten går också att se på internet-TV om man går in på svenskorientering och klickar sig fram.