Teknikträning 18 sept

  • 16 sep 2018

Idag fokuserar vi på riktning, vikten av att gå ut från kontrollen i rätt riktning och att hålla den även i terräng som lutar åt lite olika håll. Kanske det vore bra med ett kartlyse?

Teknikträning: 2018-09-18   

 

Typ av träning: Riktning

Samling: OK Södertörns klubbstuga på Orienterarvägen på Farstanäset. Jogg till start från 17.30 till 18.15

SL: Buss 165 eller buss 167 från Högdalen eller från Farsta centrum till Farstanäsetvägen (promenad ca 1 km) ELLER buss 742 från Farsta strand till Svartviksvägen (promenad ca 2 km)

Tränarens tankar: Det mörknar fort nu och inte riktigt läge för långpass. Idag fokuserar vi därför på det jag tjatat om hela året, nämligen riktning och vikten av att gå ut från kontrollen i rätt riktning och att hålla den även i terräng som lutar åt lite olika håll.  

Förberedelser: Lätt jogg till start. Det är en knapp kilometer

Genomförande: Lugn och fin.  Orange bana är cirka 4 km och svart bana 5,5 km. Båda är rena medeldistansbanor och svart genomförs på en karta utan stigar. Fokus ligger på att gå ut från kontrollen i rätt riktning så att du så snart som möjligt får grepp om kartan och därmed kan hålla riktningen även i fortsättningen av sträckan. Detta är mycket viktigt på medeldistans då avvikelser från strecket ofta leder till oönskade tidsförluster.

 

Lycka till och ha så skoj i skogen och glöm inte bort att anmäla dig till träningen på SÖNDAG så att vi vet hur många kartor som ska tryckas. Kanske behöver du också en liten pannlampa i reserv?

/Per