Teknikträning 25 september

  • 22 sep 2018

Sista dagsljustekniken för i höst: Svart bana inleder med några längre sträckor i feinschmecker-terräng. Här gäller det att höja blicken och ligga nära strecket. Inte supersvårt, men alldeles underbart!

PM Teknikträning

25 sep 2018

Ådran

Samling parkeringen vid Parkeringen vid Södra ändan av Ådran, Kristallvägen, Huddinge.

SL: Det går att åka med SL dit! Buss 810 16.00 från Gullmarsplan till Söderhagsvägen, därifrån buss 835 16.25 till Truckvägen och där byte till buss 709 16.46 till Ådran (16.59), promenad 600 m

Start från 17:00-18:00. Samling för ungdomer 17:15.

Träningsvärd: Kent Bergman (å Love o Allan)

Anmälan genom att kommentera nyheten, SVART eller ORANGE bana! Anmälan senast söndag kväll!

Sista teknikträningen i dagsljus. Kom och njut av en skön bana i ett härligt område !

OBS Ha gärna med kartljus!!

OBS OBS Mål vid fin badsjö – säsongens sista dopp??

Svart bana inleder med några längre sträckor i feinschmecker-terräng. Här gäller det att höja blicken och ligga nära strecket. Inte super svårt, men alldeles underbart!

Härefter byter banan karaktär med betydligt svårare kontrollpunkter och något kortare sträckor.

Använd gärna första delen som en skön uppvärmning, där du hittar ett bra flyt, och kör andra halvan som en medeldistansträning i så högt tempo som din orienteringsförmåga tillåter.

För orange bana gäller det att inte haka upp sig på alla detaljer på sträckorne, men enbart läsa på de stora höjd formationer och mossar. Förenkla helt enkelt J. Banan består av lite längre sträckor, där du förutom förenkling får jobba med att hålla riktningen.

En liten fjäril innehåller betydligt svårare kontrollpunkter och kan hoppas över om du tycker den är för svår eller du har varit ute länge.

Svarta bana är ca 8 km.

Kan t e x kortas av start-2 (7,5 km), start-3 (6,5 km), start-3 och 9-14 (5,3 km). Men det här är så fin terräng och kul bana, så vem vill korta av idag!?!??

Orange bana är 4,3 km utan fjärilen och 4,8 km med fjärilen.

Lycka till/Allan