Tisdagsteknik 11 juni Flottsbro

  • 8 jun 2019

Momentbana i ett kul område vid Flottsbro!

tPM Teknikträning #11 2019

11 juni 2019

Flottsbro

 

Samling parkeringen vid Botvids kyrkogård Häggstavägen 8, Huddinge

Träningsvärd: Erik Herne

Start 17:45-18:30

 

Anmälan senast söndag kväll genom att kommentera nyheten SVART eller ORANGE.

 

Momentbana i ett kul område vid Flottsbro!

 

Svart bana har en moment bana, där största delen av banan går på en reducerat karta. Efter ett par uppvärmningskontroller kommer du fram till en stjärnkontroll. I detta område finns endast brunbild och branter på kartan. En slinga österut går genom ett mindre fint område upp på ett klurigt höjdparti där stigarna har tagits bort från kartan. Här gäller det förutom att ha koll på kurvbilden att även orientera efter gröna och gula små fläckar. Två lite längre sträckor går genom det mindre fina området mellan höjdpartierna. Här finns det gott om vältade träd från senaste stormen. Det gäller att titta upp och hitta bra mikrovägval för att inte fastna.

Söderut från stjärnkontrollen går en slinga upp på ett höjdparti med många fina berghällar. Häruppe kan du hålla hög fart, om du är noggrann med utgångsriktningen. Här är kartan dessutom komplett J.

 

Orange bana har en övning med få kontroller, där du ställs inför vägvalsbeslut. Var ska du gena och var ska du runda på stig?

Orange kommer upp på den fina höjden i Söder och där finns en bonusslinga, som kräver att du har bra koll på kurvbilden in mot kontrollerna. En bra övning för dig som vill ha lite mer utmaning.

OBS Ha med egen plastficka!

 

Både orange och svart kan kortas av på många ställen.

 

Svart 8,9 km

Orange 4,5 km

 

Lycka till/Allan