Sommarnyhet

  • 14 jun 2020

En annorlunda vår går mot sitt slut, och sommaren är i antågande. Under några sommarveckor kommer klubbens träningar göra uppehåll, men det finns gott om alternativ för dig som vill hålla igång träningen med karta.

Vi fortsätter tränignarna juni ut, och innan sommaruppehållet arrangerar vi Ravinens klassiska 3-kvällars. I år med virusanpassning. 

Nedan listas några exempel på sommaraktiviteter:

70PLUS-LIGAN:

Folkhälsomyndigheten,  rekommenderar nu 70+ att träna, dock inte inne men utomhus. Det passar ju dem som ägnar sig åt OL som hand i handske. Därför öppnar vi nu för att bjuda in till ”veckans bana”.Kartan för en bana kostar 20 kr och betalas med swish. Kartavgiften går till kartägaren för revidering av och investering i nya kartor. Det förutsätts att alla som skriver ut en karta verkligen swishar de 20 kronorna. 

https://luffarligan.se/

NATURPASSET:

Naturpasset är en av Svensk Orienterings friskvårdssatsningar som idag finns på över 400 platser i sverige. När du erhåller naturpasset får du en karta med orienteringskontroller på. Det du sen gör, är att du , själv eller tillsammans, ge dig ut i naturen för att hitta dessa kontroller. Naturpasset kostar i regel 100 kr. 

Vi har ett eget naturpass kring Klubbstugan. Försäljning av dessa sker i klubbstugan. 

Men det finns Naturpass över hela Sverige och en översigt finns här:

http://naturpassomraden.orientering.se/Naturpass

HITTAUT:

Kartan finns i pappersform och digitalt. Den är gratis, men man kan gärna swisha ett bidrag på 20 kr för papperskartan. Uppgifter om det finns på kartan. I appen hittaut och på hemsidan har du tillgång till alla hittaut-orters kartor.

https://www.orientering.se/provapaaktiviteter/hittaut/

TÄVLINGSARRANGEMANG:

Rånö Skärgårdsorientering (månades bana, en ny för varje månad juni, juli, augusti): https://eventor.orientering.se/Events/Show/30857

Hellas Mastloppet 14 juli : https://eventor.orientering.se/Events/Show/24675

 

Nedan finns även ett förslag på träningsprogram: