Sommarläsning och mer orientering i hängmattan!

  • 12 jul 2020

När sommarens orienterings-abstinens sätter in kan du vältra dig i lite OL-journalistik och annat kul i hängmattan. Här får du bland annat senaste numret av "Orientering Stockholm" gratis.

För dig som vill läsa om roliga tävlingar, påhittiga träningar, intervjuer och annat smått och gott från orienteringens värld finns det faktiskt flera olika källor.

Här tipsar vi om två tidningar som många av oss rutinerade orienterare kanske redan känner till, men det skadar inte att påminnas. 

Tidningen "Orientering Stockholm" (tidigare StOF-nytt) ges ut av Stockholms Orienteringsförbund och handlar om allt möjligt som händer i distriktet. Tidningen har fått ett stort lyft de senaste åren med en dedikerad och varierad grupp skribenter, samt en snygg grafisk layout. Senaste numret finns gratis att ladda ner här. Där kan du också läsa hur du gör för att prenumerera. 

Orienteringsmagasinet Skogssport som utges av Svenska Orienteringsförbundet gör både högkvalitativa reportage från landslagets framgångar, och roliga möten med eldsjälar och ungdomsgrupper. Tidningen med anor från tidigt 1970-tal har flera meriterade journalister och skapar även spännande filmat material och skarpa vägvals-analyser. Läs mer om hur du prenumererar här. Och du hittar Orienteringsmagasinets digitala sida här.

Vidga vyerna och se orienteringen utanför landets gränser med CompassSport - det brittiska magasinet där Ravinaren Nick Barrable är redaktör. En annan syn på hur orienteringen fungerar än i Sverige, och en stor bredd av reportage från alla möjliga internationella event med fantastiska kartor! Läs mer på CompassSport.co.uk

O-Ringen podcast är också ett hett tips, där du får träffa orienterare från både Sverige och resten av världen i djupgående intervjuer och trevliga samtal. Du kan hitta den på Spotify eller på oringen.se

Det sista tipset för dig som vill fylla dina dagar med ännu mer orientering är att testa orienteringsspelet "Catching Features" där du kan spela online på häftiga banor där hela skogar byggt upp digitalt och du måste orientera dig fram med karta och kompass. Många elitlöpare använder detta som torrträning och som fredagsnöje. Bland annat Ravinens egna Emil och Axel Granqvist som kan stoltsera med många segrar i den prestigefyllda världscupen i Catching Features. Här hittar du spelet, som kan köpas och laddas ner på din PC.

Mycket nöje i hängmattan och ha en fin sommar!

 

PS. Glöm inte kolla in gratisnumret av Tidningen Orientering Stockholm!