I stora drag

  • 26 mar 2021

Ett år med begräsningar. Här är ett litet inlägg om nuläget. Bilden är från 10mila 2018.

Träningarna för ungdomar på torsdagar startar för fullt på torsdag, och det upplägg som vi använt under våren fungerar bra enligt alla de riktlinjer och bestämmelser som vi vant oss vid att följa. Se virusriktlinjer.

Vinterträningarna har rullat på enligt samma visa. Träningskommittén i Ravinen har i ett år dragit ett stort lass med att skapa förutsättningar för gruppledarna att aktivera sina adepter.

Orienteringsförbundet har jobbat med nationell samordning och politisk förankring. Närmaste tiden kommer endast senioreliten (yrkesorienterare) att kunna tävla i värdetävlingar. Men även juniorer (17-20 år) kommer få sina egna värdetävlingar senare i vår, är planen. Ungdomar förutsätter jag att man har en plan för också, men inte hört något specifikt.

Det finns färdiga nationella bestämmelser på deltagartak om 150 resp 900 personer på akvititer såsom orienteringstävlingar, vilka beror på vissa kriterier hur läget är. När det väl kommer nya beslut är det snabb mobilisering som gäller. Eventuellt kommer nya besked kring 23 april och nuvarande regler gäller till 3 maj.

Aktivitetskalendern är uppdaterad efterhand, som vanligt, men efter bästa förmåga eftersom det är mycket ändringar i tävlingsprogrammet som sker vartefter.

Slutligen. Glöm inte berätta detta för minst ett djur och ett träd, för de vet inte vad som står på.