Trekvällars i backspegeln

  • 14 jul 2021

Ytterligare ett trekvällars kan läggas till handlingarna, arrangerat vid klubbstugan 5-7 juli. Tävlingen är en av stöttepelarna i vår ekonomi och därmed också mycket viktig att utvärdera och förbättra för framtiden.

Här kommer som svar på Lasses inlägg nedan en analys från insidan.

Vad var bra?

* Ola Kåberg är oerhört stabil som tävlingsledare. Mängder av erfarenhet, kunskap och kontakter. Känns som en stor trygghet att ha Ola på plats under hela arrangemanget.
* Tävlingarna flöt generellt på väldigt bra. Nästan inga strul överhuvudtaget med kontroller, kartor och system.
* Deltagarna verkade allmänt nöjda med banor och karta, vilket också syntes i deltagarenkäten samt i efterskörd av mail
* Coronaupplägget med de startande utspridda på sex timmar samt utan direktanmälan och servering skapar visserligen långa arbetsdagar, men gör att det generellt blir låg stressnivå på arrangörsfunktionerna.
* I princip ingen kritik från deltagarna att vi återvänder till klubbstugan. De som anmäler sig upplever inte att de köper grisen i säcken då det framgår av inbjudan var vi ska vara

Vad var dåligt?

* Vi är dåliga på mentorskap och att flytta vidare ansvar till nya personer och generationer. Det är definitivt ett problem och något som vi måste jobba vidare med både inom kommittén och i samarbete med styrelsen. Just arrangörsbiten är speciell och kräver i många fall god vägledning för nya personer.
* Vi är återigen ute för sent med information och förfrågningar internt. Till viss del kan det skyllas Coronan och den osäkerhet som funnit om det överhuvudtaget skulle bli något arrangemang, men det går inte att skylla enbart på detta.

Och en framåtblick

Nästa år kör vi trekvällars igen såklart. Planen är då att vi ska hålla till på något annat ställe på Nackareservatskartan i första hand. Preliminära datum är 4-6 juli. Finns det redan nu någon som har intresse av tävlingsledning, sekretariat eller banläggning? Alla är såklart välkomna, men jag vill slå ett extra slag för att vi gärna ser kvinnliga och yngre sökande. Tveka inte att ta kontakt med mig eller Ola Kåberg. Jag lovar att vi kan stötta med bra mentorer!