Solen sken i Luleå

  • 29 aug 2021

image: Solen sken i Luleå

Ravinen lämnade den härliga Norrbottniska solen med två guld, ett silver och en ny generation som stormar fram!

Under helgen har SM i medeldistans och stafett avgjorts runt Luleå. Två sedan länge emotsedda värdetävlingar för både juniorer och seniorer efter den tunga Coronavåren. Ravinen hade ett stort gäng på plats som bott med härlig utsikt över Luleälven.

Tävlingarna började med medeldistansen där två kusiner i Ravinendräkt fick kliva högst upp på prispallen! Gustav är näst intill oslagbar på teknisk krävande kontrollplockning och tog sitt fjärde(!) raka guld på distansen. Lite mer överraskande om inte helt oväntat att han fick sällskap av sin kusin Edvin som plockade hem en otroligt jämn H18-klass. Två guld direkt alltså! I övrigt var det en viss allmän besvikelse över insatserna i den mycket tekniskt krävande terrängen. Hedersomnämnande till Erik som missade finalen med minsta möjliga marginal (en sekund), men samlade ihop sig och vann B-finalen. Dagens rysare utspelade sig på GPS-skärmen där Axel såg ut att sakta ta närmaste vägen mot mål efter halva banan – skada befarades. Det visade sig vara en trasig sko, vilket fick alla att dra en suck av lättnad!

Söndagens stafett bjöd på flera glädjeämnen. Herrseniorerna Axel, Ruslan och Gustav sprang in på silverplats efter mycket stabila lopp av alla tre. Stora Tuna var för bra idag. Men på något sätt utifrån både ett köns- och generationsperspektiv var det kanske minst lika glädjande att damjuniorerna med 18-åringarna Emma, Smilla och Amanda sprang in på femte plats! Missförstå mig rätt – våra herrseniorer är helt fantastiska och har gång på gång visat att de tillhör värdens bästa stafettklubbar, men att det kommer en nya generation, och den här gången med ett helt gäng tjejer också, känns otroligt roligt. Att herrjuniorerna slutade på elfte plats med ett ännu yngre lag understryker att det verkligen är en ny generation på gång.

TV-soffan tackar för sig för den här gången och återkommer då det är dags för nya SM, närmast på klassisk distans om tre veckor!