Solig och härlig Kolmårdskavle

  • 18 apr 2022

Sommarvärme, stark kupering och Ravinenframgångar på annandag påsk!

Efter bara en vilodag efter vårt arrangemang och Stigtomtakavlen var det dags att åter köra E4:an söderut, denna gång ända till Pernilla Wibergs hemmabacke Yxbacken utanför Norrköping. Här bjöd OK Kolmården på fantastiskt väder, en arena som en amfiteater med fin uppsikt över såväl upplopp som växel - och fysiskt utmanande banor i tuffa Ågelsjöterrängen. Såväl D17 som H17 hade fyra sträckor, och vi mönstrade två damlag och fyra herrlag. Och förutom av solens strålar så bländandes vi även av fantastiska löparinsatser idag!

I D17 visade Julia direkt vägen genom att komma rusande i klungan dryga minuten efter sträcksegraren. Amanda och Smilla följde upp sina fina Stigtomtalopp med lika fina insatser här och Helena kunde föra kavlen i mål under minuten efter segrarlaget på en jättefin fjärdeplats. Andralaget med Vendela, Frida, Elin och Emma gjorde rakt igenom stabila insatser och slutade på en 27:e plats.

Herrkavlen var nästan aldrig ens spännande. Ravinen ledde i princip från startskott till målfanfar. Axel, Ruslan, Emil och Gustav visade var skåpet ska stå inför 10-mila. Otroligt imponerande. Överlag riktigt fina insatser av 12 övriga herrlöpare också - kanske ska vi lite extra nämna Erik L och Edvin W som genomförde fina lopp i den tuffa klassen och terrängen! Och såklart - den otroligt jämna "gubbfighten" på sistasträckorna i de jämnt uttagna tredje och fjärde laget mellan Jacob och Allan; Jacob vann den med - 12 sekunder. Men det var Allan som fick vågen av Ravinensupportrarna när han stängde Kolmårdskavlen för Ravinens del för detta år. Tack alla - nu laddar vi för 10-mila!

Fullständiga resultat på Eventor.