Engagera dig i OK Ravinen

  • 1 feb 2023

image: Engagera dig i OK Ravinen

Bidra med dina erfarenheter och med din energi. Vi behöver fler som tar ansvar för olika uppgifter i klubben.  Läs mer här om vilka roller, ansvar och insatser som behövs denna säsong. 

I OK Ravinen gör vi allting ideellt. Det innebär att vi inte har någon anställd eller arvoderad person. Det gör att alla medlemmar behöver hjälpas åt efter egen förmåga - och det fina är att vi genom detta kan ha mycket lägre deltagaravgifter, och stor flexibilitet i vår verksamhet. Barn och ungdomar kan vara med oavsett ekonomisk eller social bakgrund. Och om en medlem har en idé och vill genomföra den finns det gott om plats.

Inför säsongen 2023 har vissa personer bytt ansvarsroll, och andra har klivit av sin uppgift. Till årsmötet 11 februari hoppas styrelsen och samordningsgruppen kunna visa en fullständig lista på förtroendevalda, ledare och andra ansvariga funktionärer i klubben.  Just nu har vi fortfarande flera luckor i listan, och vi söker efter medlemmar som är intresserad av att vara med och göra viktiga och intressanta uppgifter i Ravinen.

Du hittar en översikt på alla roller, med namn på personer och i detta dokument (kräver inlogg)

Alla frågor om roller och arbetsmetoder kan ställas via e-kansli(a)ravinen.org så skickas det vidare till rätt person.

 

Är du intresserad av att bidra med något av detta?

Följande ansvarsroller behövs:

 

Ordförande 

Leder styrelsens arbete och har strategisk överblick och ansvar för hela klubbens verksamhet. Uppgifter är bland annat många olika möten och samtal med styrelsen, arbetsgrupper, enskilda medlemmar, andra klubbar, distrikt, kommunen, osv. Denna roll passar dig som är van vid att agera projektledare och ledare för andra människor. Den passar dig som har idéer och lösningar, som vill få saker att fungera så bra som möjligt, och som är nyfiken på att lära dig allt möjligt om idrottsrörelsen, föreningen och människor. (vid frågor, kontakta avgående ordförande Anette Önerud)

 

Sammankallande i träningskommittén

I Ravinen är vi mycket stolta över vårt högkvalitativa träningsutbud och våra duktiga ledare och coacher. Denna roll innebär att du håller ihop klubbens träningsplanering som en helhet, tillsammans med ett härligt team med andra tränare och ledare. Måndag, tisdag, torsdag och lördag har vi klubbträningar på ett eller annat sätt under året.  I denna roll håller du koll på att varje träning har en ansvarig ledare, och att vi har en långsiktig och högkvalitativ plan. Du sprider information på hemsidan och sociala medier, och du är med i utformningen i olika träningar och läger. Den här rollen passar dig som själv gillar att vara med på träningar, och som gärna kommunicerar digitalt. Du behöver också ha vana att leda en arbetsgrupp och att inspirera och motivera. (frågor kan ställas till avgående Ulrika Forsberg)

 

Rapportering av LOK-stöd

Varje aktivitet vi genomför kan generera stöd-pengar tillaka till klubben om vi rapporterar närvaron till IdrottOnline. Det gäller framförallt alla medlemmar upp till 25 år, men även vuxna ibland. Därför behöver vi en person som ansvarar för att samla in närvaro från alla våra träningar (ca 120 tillfällen/år) och registrerar detta digitalt. Till viss del sköts detta av ungdomsledarna på torsdagar, så mestadels handlar det om deltagande för personer 15år+. Detta är ett mycket viktig ansvar som behöver skötas löpande och noggrannt eftersom de genererar viktiga intäkter till klubben och framförallt till ungdomsverksamheten.  Uppgiften kan genomföras helt på distans, men blir roligare om du själv gillar att vara med på träningar. Den passar dig som gillar ordning och att hitta nya smarta lösningar. Du behöver vara bra på att hålla kontakt med olika tränare vi mail, och möjlighet att lägga ca 30 min - 1 timme i veckan året runt.  (frågor kan ställas till avgående Joachim Wansölin)

 

Ansvarig för klubbkläder

Ravinen är ett starkt varumärke, och våra färgstarka klubbkläder är en del av detta. Vi syns ofta högst upp på prispallar och i täten på stafetterna. Det här uppdraget innebär att ha kontakt med vår leverantör (Trimtex) kring beställningsperioder, design och justeringar av kollektionen.  Det innebär också att kommunicera till medlemmarna via hemsida och sociala medier kring nya beställningar och annan info. Du får möjlighet att påverka design och sådant tillsammans med styrelsen och våra aktiva löpare. Denna uppgift kan skötas på distans, men blir roligare om du gillar att vara på torsdagsträningar i klubbstugan och prata med personer i olika delar av verksamheten. (frågor kan ställas till avgående Anita Rinnbäck)

 

Styrelseledamot/vice ordförande

Ledamot i styrelsen i första hand, och gärna vice ordförande eftersom denna roll nu är vakant. Styrelsen fördelar uppdrag inom sig, och detta är flexibelt, men lämpliga uppdrag kopplat till detta kan vara: Ansvar för e-kansli-mailen, eller ansvar för styrelsens årshjul och se till att återkommande frågor inte glöms bort.  Att vara med i styrelsen innebär ca 8-10 möten per år (oftast fysiskt, inklusive fika) samt att hålla kontakt via mail och chatt med styrelsen och medlemmar i olika frågor. Som vice ordförande behöver du ha vill koll på det övergripande arbetet för att potentiellt kunna kliva in som ordförande vid behov.

 

Medverkande i träningskommittén

Kommittén fördelar uppgifter inom sig, och behöver alltid fler personer som kan hjälpas åt med att ansvara för olika träningar, lägga banor, ordna träningsdagar, osv.

 

Specifika insatser och projekt under 2023-2024

 

Tävlingsledare Trekvällars

 

Ansvarig Tävlingsteknik (banläggning osv.) 25manna 2024

 

 

Dessa insatser kan du också göra för att bidra till Ravinens verksamhet och ekonomi:

- Sälja Naturpass (finns i klubbstugan)

- Ordna bra torsdagsfika som säljes till medlemmar

- Köpa klubbens parkeringstillstånd vid Hellasgården (finns i stugan)

- Söka stipendier, bidrag och annat

- Ordna sponsring med pengar eller saker (gärna saker till priser på tävlingar osv.)