Här kan du bidra: ansvar och uppgifter

  • 26 dec 2023
  • internt

I Ravinen hjälps vi åt för att skapa den verksamhet vi vill ha tillsammans. Här är uppgifter och ansvarsområden där du kan bidra under 2024. 

I Ravinen har vi flera olika kommittéer som har ansvar för olika delar av verksamheten. Vi har också tillfälliga projektgrupper för sådant som arrangemang eller särskilda insatser. Dessa kommittéer och grupper samordnas av styrelsen för att vi ska hålla ihop klubbens verksamhet på ett bra sätt.

Det finns ca 60 olika ansvarsroller som följer vår löpande verksamhet, med massor av ledare, men också stugfixare, administratörer, styrelse, hemsidan, osv. Dessutom arrangerar vi varje år 4-6 tävlingar som behöver totalt ca 150 olika funktionärers insatser. 

Du kan bidra genom att ta ansvar för någon löpande uppgift, eller hjälpa till i en kommitté. Du behövs också som funktionär eller ansvarig för någon uppgift på våra arrangemang.

Alla medlemmar i Ravinen över 18 år förväntas hjälpa till på minst 2 arrangemang, samt hjälpa till eller ta ansvar i en kommitté eller med löpande uppgifter (omfattning i förhållande till din aktivitetsnivå). Ungdomsföräldrar bidrar för sina barns räkning.

 

Fyll i denna enkät (om du inte redan gjort det via mail) för att ange vad du kan hjälpa till med under nästa år: LÄNK TILL ENKÄT 

 

Detta är uppgifter och ansvar där vi söker nya personer (eller fler som bidrar) till 2024: 

 

Bemanning och valberedning:

Som en del av en arbetsgrupp jobbar ni med engagemang och kontakt med medlemmarna för att se till att alla uppgifter som ledare, funktionär, eller allt möjligt i klubben får någon som tar ansvaret. Det handlar om regelbundna möten i gruppen, samt kontakt med medlemmar på alla möjliga sätt. Passar dig som gillar ordning och reda, och att ha kontakt med många personer i klubben.

 

Styrelseledamot:

Var med i vår aktiva och engagerade styrelse. Diskutera verksamhetens både dagliga och långsiktiga prioriteringar. Vi vill gärna ha en mångsidig styrelse, så du får gärna bidra med dina egna personliga erfarenheter. Denna uppgift passar dig som gillar strategiska diskussioner och att ha överblick på verksamheten.

 

Tävlingsledare/projektledare Trekvällars:

Ta täten när vi arrangerar vårt årliga stora sommar-arrangemang Ravinens Trekvällars 1-3 juli 2024. Som tävlingsledare följer du mallen och instruktionerna för tävlingen, och ser till att nödvändiga uppgifter blir genomförda och att alla funktionärer har koll. Du tar ansvar för samordningsmöten, information och kommunikation, och du har stor frihet att ta egna initiativ och testa nya saker. Denna uppgift passar dig som varit med och arrangerat tävlingar förut, och är van projektledare.

 

Hemsida och kommunikation:

Ravinens verksamhet hålls samman genom medveten kommunikation och information via olika digitala kanaler. Vår hemsida är vår kärna, och de kompletteras med sociala medier, mail, osv. Vi behöver bli fler som tillsammans jobbar med att underhålla verktygen och sprida löpande information om allt vi gör. Det innebär att exempelvis skriva på hemsidan och sociala medier några gånger i veckan, eller göra punktinsatser med särskild info eller utveckling. Det kan också vara några möten med de andra i gruppen och du får gärna ta egna initiativ för att testa nya saker. 

 

Övriga uppgifter:

Vi behöver alltid ledare till alla våra åldersgruppen, och till våra träningar. Dessutom behövs det alltid massor av funktionärer till "vanliga" uppgifter på våra arrangemang. Boka in redan nu att vara med Trekvällars 1-3 juli, samt på 25manna 10-11 oktober 2024. 

Om du vill hjälpa till som ledare, tränare eller coach vid tävlingar och stafetter - kontakta respektive kommitté eller oss i valberednings-gruppen.

 

Vänliga hälsningar

Valberednings- och bemanningsgruppen

Anette Önerud anetteonerud(a)gmail.com 

Ann Bergman ann.bergman(a)hotmail.com

 

 

Nedan: Ravinens organisation, med kommittéer och verksamheter: