Spring stafett med OK Ravinen!

  • 29 feb 2024
  • publikt

Stafetter är ett kul inslag i orienteringen som uppskattas av väldigt många. OK Ravinen är en av Sveriges största orienteringsföreningar som ställer upp med flera lag i många olika stafetter. Häng gärna på och ta del av känslan av att springa i ett lag, det är häftigt!

Under året kommer OK Ravinen att ställa upp lag i ett flertal stafetter, både på elitnivå och med lag från barn-, ungdoms- och breddverksamheten. Först ut är klassikern Måsenstafetten i Nyköping den 24 mars. Förra året gick det bra, 2023 års Måsenstafett togs på herrsidan hem av ett Ravinenlag! 

Sedan följer under året en lång rad stafetter. Stora och etablerade klassiker som 10-mila, i år den 4-5 maj i Nynäshamn, och i juni den största av dem alla: finländska Jukola och Venla som i år går i Kauhava i Österbotten. Ravinens elitlöpare är vid dessa alltid med och kämpar om topplaceringar.

För barn och ungdomar finns det också många fina stafettmöjligheter. Många stafetter har klasser för alla och det är jättekul när Ravinen samtidigt kan ställa upp lag på både elitnivå och från barn-, ungdoms- och breddverksamheten. Till höjdpunkterna för barn och ungdomar under året hör annars Bagheera-stafetten som inleder O-ringen, ungdomens 10-mila (alltid en uppskattad klubbresa till Västergötland) och höstens Österåkerskavel. Liksom naturligtvis tvåmannastafetten på Daladubbeln i oktober.

I september avgörs distriktsmästerskapet i stafett. Förra året hade Ravinen inte mindre än 20 lag på plats. När tävlingen var avgjord kunde vi summera hela sex pallplatser för våra löpare och en härlig höstdag med klubben i skogarna uppe vid Hällkana friluftsgård. På hösten springer vi också 25-manna tillsammans, en stafett med sträckor för alla. Ett tillfälle att visa vilken fantastisk bredd Ravinen har i verksamheten! I år är det dock vi som arrangerar och klubben kommer behöva hjälp av alla som kan ställa upp. Vi begränsar oss därför till att ställa upp med ett junior-/ungdomslag i år. Vår verksamhet finansieras till stor del med evenemangsintäkter och 25-manna är jätteviktigt för oss. Skriv upp dig på ett arbetspass på klubbsidan i Eventor, eller prata med din eller ditt barns tränare. 

Stafett är roligt, spännande och ger minnen för livet tillsammans med klubbkompisarna. Så häng på! Är du osäker på något, fråga gärna din tränare eller någon från Ravinens stafettkommittéer. Och håll utkik på Ravinens hemsida. Anmälan sker alltid på klubbsidan på Eventor så att klubbens stafettkommittéer kan sätta ihop lag. 

Till alla er som ännu inte provat att springa stafett för OK Ravinen - välkomna  i gänget! Till alla er som under året kommer dra på er Ravinentröjan vid någon av alla stafetter - lycka till!!

I skrivande stund (1/3) går det att anmäla sig till 10mila, Måsenstafetten och Stafettligan #1. Gå in på klubbens eventorsida och anmäl ditt intresse!