Måsenstafetten

  • 25 mar 2024
  • publikt

image: Måsenstafetten

Som vanligt välarrangerat och tidigt på våren, denna stafett, som lockade mer långväga lag än vanligt. Kanske på grund av stundande 10mila.

Fantastisk karta som går att hitta på livelox.com om man gillar terräng som ser snabb ut. Men den var tungsprungen. Ofta är det snabblöpt på Måsenstafetten, men i år hade den snabbaste personen på tävlingen, och i Ravinen, nästan uppåt 5 min/km jämfört med fågelvägen. Segt.

Det sagt så svarade Gustav Bergman för en upphämtning av rang när han på sin sistasträcka plockade in drygt fyra minuter och 14 placeringar på motståndarna! 

Resultat finns på eventor.orientering.se och titta efter ett antal junior- och seniorlag, klasserna D17 och H17. Titta även från Bredd där vi hade ett lag i H150 och ett i Öppen stafett. Sedan därpå fyra stycken ungdomslag förstås, viktigast av allt! Inte minst präglas man i unga år av doften av trampad vårmark tillsammans med en rolig och bra tävling, det sätter sig kvar i sinnet. Som första stafett för säsongen så var det flera som sprang i en klass de inte var vana vid. För vissa var det den första stafetten överhuvudtaget. Gott kämpat alla!