Imponerande insatser på premiären av Swedish League och Stafettligan

• 31 mar 2024
  • publikt

Det finns olika sätt att spendera påskhelgen på. Ett sätt är att springa tre tävlingar i Skåne, som våra juniorer och seniorer gjorde vid premiären för två av säsongens höjdpunkter!

Tävlingshelgen inleddes med en långdistans på, passande nog, långfredagen. Det var också årets premiär av Swedish League, en poängliga som sträcker sig över året med elittävlingar runtom i Sverige. För Ravinens del kom den främsta placeringen, som så många gånger tidigare, från vår landslagslöpare Gustav Bergman, som tog en fin andraplats i den tuffa H21E-klassen. Våra juniorkillar Hannes Mogensen och Edvin Forsberg hade även de framskjutna placeringar genom en 4:e respektive 8:e plats i H20E-klassen. Men fredagens kanske gladaste Ravinenlöpare hittade vi utanför Swedish League-klasserna, nämligen Simon Eriksson, relativt ny inom sporten, som fick till ett fint lopp och vann H18.

På lördagen var det dags för medeldistans, den andra deltävlingen i Swedish League. Även denna dag knep Gustav en andraplats (och därmed just nu totalledare i Swedish League)! Men dagens främste Ravinare var Max Österberg, ny i Ravinenfärgerna för i år, som imponerade direkt genom att ta hem H18E-klassen. Utöver det fanns många fler fina prestationer bland våra löpare, bland annat Edvin 6:a i H20E och Axel Granqvist 9:a i H21E.

Sist men inte minst kom söndagens tävling: urpremiären av Stafettligan! Ett nytt koncept som likt Swedish League är en poängliga under året, men där stafetter ingår istället. Först ut var damerna, som efter en hel del skador och sjukdomar fick ihop ett lag på startlinjen. Alla tre löparna (Vendela Rundström, Milla Klasson och Elin Berg) var nöjda efter sina lopp som gav mersmak och bidrog till fina poäng i ligan. Därefter var det dags för herrarna, där vi ställde upp med hela fem lag! Med nästan 200 herrlag till start var det upplagt för tighta lopp och dramatik. För Ravinens del blev det tyvärr inte den sortens dramatik vi hoppats på. Efter en finfin inledande sträcka av förstalagets löpare Emil Granqvist kunde han växla ut lillebror Axel i tätklungan. Axel såg ut att förvalta läget ypperligt, tills han föll olyckligt och behövde avbryta loppet för att uppsöka vård (det ska nämnas att han är okej, några stygn i handen senare). Turen i oturen är den bredd vi har, där vårt andralag (Hannes Mogensen, Edvin Forsberg och Erik Herne) istället kunde leverera en stark 18:e plats. Dessutom hade vi alltså tre ytterligare lag som kämpade bra där bakom!

Sammanfattningsvis en tuff men kul helg nere i Skåne, där vi inte heller ska glömma de ledare och övriga Ravinare som var med och bidrog stort till en lyckad klubbresa!