Härlig 10milastämning i sommarvärme

  • 6 maj 2024
  • publikt

image: Härlig 10milastämning i sommarvärme

Herrarnas förstalag slutade på 17:e plats medan damerna kom 44:a. Hela fem ungdomslag, fyra damlag och fyra herrlag från OK Ravinen ställde upp! Nedan följer en kort resumé över de två sistnämnda stafetterna

(fyll gärna på om ungdomarna och hjälp gärna en kameraanalfabet att plocka fram en bättre rubrikbild!)

Damstafetten

Vilken härlig energi och vilket pepp det var. Jag såg verkligen bara antingen glada eller fokuserade ansikten. Alla fyra lagen gjorde verkligen sitt! Extra blomma till Hanna Röstin egentligen var bokad på annat, hoppade in sent, hoppade upp på längre sträcka ännu senare, drog på sig lampan och gjorde det med den äran!

Resultatmässigt jättebra av våra två toppade lag tycker jag. 44a och 87a bland 275 lag, utan egentliga stjärnor och med en ganska rörig bakgrund. Betänk att Amanda och Ida Ö saknades pga skador, att Smilla, Josefine och Emma nyss kommit hem från längre utlandsvistelser, att Frida dragits med långa förkylningar samt att Julia nyss kommit tillbaka efter graviditet. Dessutom ytterligare ett sparkapital i gravid ledare om hon skulle vara sugen framgent!

Tänk också på att när man tittar på tid efter de bästa på sträckan (jag hörde flera) så är det inte relevant, framförallt inte för er som sprang på dagen. Tätlagen har stjärnor rakt igenom, ser varann, springer delvis ihop och hjälper varann med både tempo och orientering. Det går aldrig att hålla samma tempo själv om man inte håller en oerhört hög nivå! Flera av er skulle springa minuter snabbare med snabba och bra löpare omkring!

Det finns världens potential i det här gänget om alla får vara hela och motivationen finns framgent!

Herrstafetten

Såklart viss besvikelse över förstalagets resultat (17e). Mycket förkylningar och småskador under våren kulminerade i en tuff sistavecka med återbud från super-Hannes och förkylning som satte ned kapaciteten på nattkung Granqvist. Sen blev det en trasslig inledning på de inledande dagsträckorna och marginalerna är små. Hade Kenta fått gå ut i draget med Simon I hade det kanske blivit en helt annan tävling för oss. Ett annat år med stolpe in slåss vi om tätpositionerna istället.

Andralaget gjorde det verkligen jättebra (75a) och extraplus till Alvin på åttonde som gjorde en riktig kanonsträcka, tjugonde sträcktid! Det finns en hel del som knackar på dörren till förstalaget och vill vara med. Vänta bara till Teo blir hel och Goran blir pigg!

Precis som på damsidan härlig entusiasm i lag tre och fyra. För oss som ledare, för hela klubbsammanhållningen och (tror jag) för löparna i förstalagen är det en superboost att vi är så många. Det blir liv och rörelse, ingen dötid, ett engagemang, nya människor och nya saker att prata om hela tiden.

Lider med Björn som stukade sig så illa, men du gav iallafall oavsiktligt upphov till söndagens skratt då man ringde från sekretariatet och undrade om vi visste något om Mattias Palm som varit ute i över sex timmar! Riktigt hur det gick till fattade jag inte, men man trodde att Björn växlat ut Mattias kl halv sju någon gång. I verkligheten startade Mattias i omstarten kl elva och kämpade just då omvetveten om turbulensen han orsakat mot sista kontrollen. Telefonsamtalet från seket skulle precis avslutas då jag såg honom stämpla och jag kunde meddela att han var utom all fara!

Lagledare

Vilket härligt driv vi hade! Så mycket energi och så många roliga händelser! Alla har verkligen gått in för uppgiften med full styrka. Det finns säkert ytterligare förbättringspotential i struktur och rollfördelning. Maila och skriv gärna om ni upplever det! Undertecknad känner t.ex. att rollen inför tävling och pepp på arenan passar som hand i handsken medan rollen att ha koll på allt när sjutton tankar snurrar i huvudet inte funkar lika bra. Tur att det finns andra som är bra på det!

Staben

Alltså vilket superarrangemang med både tält och mat! Jag tror inte jag har hört ett negativt ord. Vet att framförallt matpersonalen inte är sådana som vill framhäva sig själva, utan gärna backar och säger "äsch, det var väl inte så mycket", med det var det kan jag säga! Mattältet, vilken lyx med stolar, ljusslingor och gasolvärmare också! Om man inte swishat sina 30 kr för dygnets smörgåsbord (lätt att missa) kan man göra det till 073-615 46 03 (Karin)

En sak som är superviktig för att dessa delar ska funka bra är att det finns folk som är kvar och river, även när det börjar regna. Nu funkade det bra, men viktigt att det finns folk som har den rollen och att det finns åtminstone några löpare som stannar kvar och hjälper till! Alla måste inte göra det och jag förstår att det finns de som behöver ge sig av, men extra rosor till Annie och Frida som oombedda körde det racet!

/Stafettansvarig Kjelle